Onderhoud van je meubels: zo gepiept!

Heb je bij Verdegem een hoekbank, eettafel, relaxfauteuil, karpet of een ander meubel of woonaccessoire gekocht? Door ze op de juiste manier te onderhouden, kun je er nog langer van genieten. Onze onderhoudsmiddelen helpen om vlekken te voorkomen in stof, hout en leer en geven je meubels de juiste bescherming. Het is ook mogelijk om de garantietermijn bij zitmeubelen uit te breiden tot 7 jaar. Je bent dan verzekerd van onze service en garantie, óók nadat de wettelijke garantie vervalt. Mocht er onverhoopt iets met je meubelstuk aan de hand zijn, dan lost ons professionele servicebureau ALL-IN HOUSE dat direct bij jou thuis op. Meer lezen over ALL-IN HOUSE.


 

Zo onderhoud je houten meubels

Houten meubels vragen om het juiste onderhoud. De Clean & Care onderhoudsset is speciaal gemaakt voor houten meubels met een geoliede, gelakte of gewaxte afwerking. De Natural Woodcleaner geeft het meubel een diepe reiniging en de wax olie zorgt voor de juiste bescherming. Zo blijft jouw houten tafel, houten dressoir of ander houten meubelstuk er als nieuw uitzien. Meer tips over het onderhoud van houten meubels lees je hier.


Leren meubels in topconditie

Bij INHOUSE heb je keuze uit meubels en woonaccessoires in de allerbeste leersoorten. Om te zorgen dat het leer van jouw meubel er als nieuw blijft uitzien, is het van belang om het leer op de juiste manier te onderhouden. Ons onderhoudsmiddel geeft voeding aan het leer en biedt bescherming tegen vlekvorming. Is er wat gevallen op je meubel met een open leersoort? Verwijder de vlek direct door voorzichtig te deppen met een droge doek. Open leersoorten zijn wat gevoeliger en het onderhoudsmiddel biedt geen absolute bescherming. Wil je een leren meubel kopen? Enkele tips:
• Wees voorzichtig met huisdieren (liever helemaal niet!)
• Plaats je leren meubel liever niet op een plek met rechtstreeks zonlicht
• Zet je meubel niet te dicht bij een warmtebron
• Wees voorzichtig met denim kleding, spijkerstof kan afgeven
• Voorkom hard wrijven op alle leersoorten

Meer lezen over het onderhoud van leer?


Zo blijft microleer (en leatherlook!) er als nieuw uitzien

Microleer is gemaakt van een microvezel bovenlaag en een onderlaag van leervezels. De voordelen van microleer? Het heeft de uitstraling van natuurlijk leer én is uitermate onderhoudsvriendelijk. Het is raadzaam om het leer 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels. Daarnaast volstaat af en toe voorzichtig wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Heb je een meubelstuk van leatherlook? Ook daar hebben we speciale onderhoudsmiddelen voor.


Het onderhouden van stoffen meubels

Een meubel met stoffen bekleding zorgt voor warmte en sfeer in je interieur. Stof is iets gevoeliger dan leer, maar daar hebben we bij INHOUSE wat op gevonden. Spuit het meubel na aanschaf in met Protexx, dit biedt bescherming tegen vlekvorming op het meubel. Je nieuwe meubel krijgt als het ware een onzichtbaar schild, waardoor vocht op basis van olie, water en vet geen schade kunnen toebrengen. Daarnaast kun je je stoffen meubels enkele keren per jaar onderhouden met onze Clean & Care producten voor meubels met stoffen bekleding.
Meer weten? Onze verkoopadviseurs in de winkel staan voor je klaar met een deskundig advies.